Om oss

Make-A-Wish Norge oppfyller ønsker for barn mellom 3-18 år i Norge med livstruende sykdommer. Vårt mål er for å skape håp, styrke og glede.

Make-A-Wish Norge ble stiftet i 2015. Organisasjonen oppfylte det første ønske i Norge på Word Wish Day (Verdens ønskedag) den 29. april 2016.

Make-A-Wish Norges arbeid er utelukkende basert på frivillighet, og vi er derfor dypt takknemlige overfor de mange frivillige som støtter opp om oss, og benytter sin fritid til å jobbe for vår organisasjon.

Vil du bli lære mer om å være frivillig?
Vennligst ta kontakt med vår frivilligansvarlig Anne Berggraf på frivillig@makeawish.no.

Make-A-Wish globalt

Det hele startet med ett ønske: se den fantastiske historien om grunnleggelsen av Make-A-Wish og hvordan et helt lokalsamfunn gikk sammen for å oppfylle et ønske.

Vi er en del av den globale Make-A-Wish® Foundation. Opprettelsen av Make-A-Wish startet i USA i 1980, etter oppfyllelsen av et helt spesielt ønske fra en syv år gammel gutt med leukemi i Phoenix, Arizona.

Den vesle gutten, Chris Greicius, hadde en drøm om å bli politimann, men hans nærmeste visste at dette var noe han aldri kom til å få oppleve.

Hans mor, nære venner og lokale politifolk, tok derfor et initiativ i samarbeid med myndigheter i Arizona, og innvilget Chris sitt store ønske på en helt spesiell måte. Med en skreddersydd uniform, hjelm, skilt, og helikoptertur, ble dette en uforglemmelig dag for Chris og alle rundt ham. 

Det ble et lyspunkt i en vanskelig tilværelse, som skulle vise seg å levde videre selv etter at han døde. Etter å ha sett effekten av å oppfylle dette ønsket, bestemte de involverte seg for å forsøke å videreføre innsatsen med å bringe håp, styrke og glede til andre barn i en lignende situasjon. Deres enkle idé har siden ført til en jevn vekst i verdens største organisasjon for ønske-oppfyllelser, som nå opererer i omlag 50 land.