Stang inn for Ulriks ønskedag
i Barcelona

Ulrik fra Sandefjord er svært interessert i fotball. Nå har drømmen om å se favorittlaget FC Barcelona spille kamp på hjemmebane gått i oppfyllelse.

Ulrik på 12 år har fått behandling for den sjeldne sykdommen Langerhans-celle histiocytose siden han var ett år gammel. Gjennom årene synes han alltid fotball har vært gøy. Det er FC Barcelona som er favorittlaget med Lionel Messi i spissen som en av de store forbildene. Som ivrig supporter, har Ulrik hatt et stort ønske om å se laget spille kamp på hjemmebanen i Barcelona

Make-A-Wish sitt ønsketeam satte i gang planleggingen av morsomme dager med fotball høyt i kurs.  – Jeg er helt stum av alt det Make-A-Wish har gjort og ser frem til å oppleve denne drømmen med Ulrik, sa pappa Ivan da han ble kjent med det endelige programmet.     

Som en uventet oppmerksomhet og hint til ønskedagen som var i vente, ble Ulrik overrasket en vårmorgen med et besøk til Ullevål Stadion. Make- A-Wish har som mål å korte ned ventetiden før ønsker blir oppfylt med noe vi kaller for ønskereisen. Det hjelper å bygge forventninger for å gjøre barnet sterkere og mere motstandsdyktig.

Som del av ønskereisen fikk han møtes selve Herrelandslaget i fotball og se på deres treningskamp mot Australia. En signert drakt ble overrakt den glade fotballentusiasten, og i etterkant ble det også tilsendt signert keeperdrakt fra landslagskeeperen Rune Almenning Jarstein. Den grønne drakten lyser opp veggen på gutterommet hjemme i Sandefjord.

Noen måneder senere var selve ønsket klart. Turen gikk til Barcelona med mange spennende aktiviteter på agendaen. Foreldrene til Ulrik var en del av reisefølget til storbyen. Den første dagen ble det besøk til F.C Barcelonas kjente stadion Camp Nou. Ulrik opplevde stadion på nært hold, fikk kjenne på følelsen av å sitte i kommentatorboksen og så på utstillingene i museet. Det var stas å se gullskoene til Messi og trofeene som favorittlaget har vunnet gjennom årene.  

Dagen etter var det klart for kamp mellom FC Barcelona og Athletic Bilbao. Ulrik hadde stolt på seg FC Barcelona-drakt med sitt eget navn og draktnummeret til Messi sponset av Unisportstore. Det var også mulighet for å ta startbilde med spillerne før selve kampen. Under kampen fulgte Ulrik spent med fra tribunen og smilte bredt da El Haddadi endelig utlignet etter ha ligget bak med ett mål. Kampen endte med sluttresultatet 1-1.    

Noen ønsker fortjener mer oppmerksomhet enn andre. Vipps til 10806 for å bidra til at flere ønsker for barn og unge med livstruende sykdom blir oppfylt.