To ønskedager for prinsesse Martine (5)

Vår lille prinsesse er Martine Hun er en søt, 5 år gammel jente fra Oppegård. Der bor hun sammen med sin flotte familie – mamma Heidi, pappa Kristoffer og to søsken; storesøster Kristine på 11 år og storebror Henrik på 15.

Martine er kreftsyk, og nå gjør familien alt de kan for å gjøre dagene hennes så gode og meningsfulle som mulig. Mamma Heidi kontaktet Make-A-Wish i håp om å kunne gi Martine en hyggelig opplevelse i tunge hverdager.

Make-A-Wish tok med glede utfordringen og ville gjerne hjelpe til med å oppfylle noen av Martines ønsker.

Make-A-Wish sendte  først Martine en ønskeboks i posten. Denne skulle males og fylles med hint om ting hun liker og er glad i! Martine er en kreativ jente og malte boksen med hjerter og fine farger. I boksen ble det så lagt en liste med ting som Martine liker. Å bade og huske er gøy, og Martine liker å lage ting, og er spesielt glad i å bake og pynte kaker.

Som en del av hennes Wish Journey (ønskereise) sendte Make-A-Wish, i tiden før ønskedagene skulle begynne, Martine flere pakker med små gaver som skulle gjøre ventetiden litt kortere, og dessuten gi henne litt ekstra å glede seg til.

Martine og søsteren Kristine er nært knyttet til hverandre, og den første ønskedagen skulle de to få oppleve sammen. Overraskelsen var stor når det kom en brannbil for å hente dem. Ikke nok med det, brannbilen var malt rosa, og er Norges eneste rosa brannbil! Brannsjefen Nils Georg Nordskag forklarte at dette var gjort for å rette oppmerksomhet mot kreft, siden brannfolk jobber i et kreftutsatt yrke. Og det var med stor glede han ønsket å hjelpe til med å oppfylle rosa-drømmen til Martine da Make-A-Wish tok kontakt.

Martine hadde aldri har sittet i en brannbil tidligere. Men hvor skulle de? Innholdet i pakkene hadde gitt små hint om kakebaking! De to søstrene fikk med seg forklær og andre nødvendige baketing. Snart skulle de få møte vinneren av programmet «Hele Norge Baker» – selveste Ida Gran-Jansen!

 – Denne dagen har Martine ventet lenge på. Det er helt fantastisk at alle de som er involvert, stiller opp. Opplevelser som dette gjør en stor forskjell i en alvorlig hverdag, sier mamma Heidi.

 Dag 2

Den andre ønskedagen til Martine startet med en overraskelse som mange femåringer drømmer om. I stor spenning åpnet hun en ny gavepakke fra Make-A-Wish og oppdaget en helt ny prinsessekjole! Og for en kjole det var – i hennes favoritt farge: Lyserosa! For å gjøre antrekket komplett måtte hun opp på rommet sitt, finne frem og ta på seg en glitrende tiara. Martine fikk også en button hvor det stod «Prinsesse Martine». Martine liker alt som glitrer, og hun elsker å kle seg ut. Det er ingen tvil: Martine er en ekte prinsesse, akkurat som hennes favoritter; prinsessene Jasmin, Ariel og Belle fra Disney. De er de fineste hun vet om i hele verden!

Martines favoritthobby er pynting av kaker. Familien ble hentet i veteranbil og tatt med til helt spesielt kakebakekurs i Cacasbutikken i Kongens gate. I baksetet fant de en fullstappet piknik-kurv med snacks og forfriskninger som de kunne kose seg med på veien.

I et koselig pyntet rom med ballonger under taket, ventet et dekorert langbord på familien. Det var vidunderlige vakre kaker på alle kanter. «KAKENE ER EKTE, IKKE RØR!» – advarte små håndskrevne skilt. Ja, her kunne en lett føle seg som «Alice i Eventyrland». Blant disse kakene var en høy bryllups- pyramidekake og en kake med eventyrlig motiv hvor en prinsesse er i ferd med å kysse en frosk. Det var kaker formet som hjerter, biler, blomster og til og med en teddybjørn. Det fantes også en «Pokemon go»-kake sammen med en søt Iphone.

Ikledd et rosa forkle veiledet kursholderen Merethe Røskeland hele familien gjennom tre timer cupcakedekorasjon. Hele familien var ivrig engasjert. Mamma Heidi og pappa Kristoffer satt ved siden av hverandre, mens deres tre barn, Martine, Kristine og Henrik satt foran dem. Kristine stilte alltid opp for lillesøsteren sin når hun opplevde valgets kval. Valg av farger på perler er jo spesielt utfordrende, siden de kommer i så mange forskjellige farger!

Ved hjelp av ulike verktøy lærte kursdeltakerne å forme forskjellige pyntefigurer av dekormateriell bestående av fondant, sukker og farge. «Wooooow!» kunne man høre Martine si både titt og ofte.

Spesielt morsomt var det for Martine og familien å finne ut at det finnes spiselig lim for festing av perler, og «dust shimmer» som man brukte til pynt av blomster! Den siste cupcaken ble fylt med karamellsaus og pyntet med en stor glitrende «M», som ment for den lille prinsessen. Og mot slutten av dagen fikk Martine plukke med seg det hun likte av kakepynt fra butikkhyllene – sponset av Make-A-Wish.

«Dette har vært den beste dagen i livet mitt!» sa Martine før hun la seg til å sove den dagen.