Filip (4) fikk sin ønskedag i Kristiansand dyrepark!

Da familien til Filip var på besøk i dyreparken i Kristiansand i fjor sommer,  merket de at Filip var litt ustø og ikke var helt seg selv. En måned senere ble det konstatert at han hadde leukemi. Nå har han vært i behandling i litt over et år, og har halvannet år igjen av planlagt behandling. Den 12. juni inviterte Make-A-Wish Norge ham til å gjenoppleve dyreparken i Kristiansand sammen med familien sin.

 

Filip er en kvikk liten gutt som elsker å leke ute, men på grunn av sykdommen er det mange ting han ikke har kunnet gjøre. Broren  Felix på fem år har også måtte være hjemme fra barnehagen i  ett år på grunn av den store smittefaren og Filips svake imunforsvar. Make-A-Wish synes denne familien trengte et avbrekk i en tøff behandlingsperiode med lengre sykehusopphold, og ønsket å derfor å ta med hele familien ut på tur.

Allerede i mai startet Make-A-Wish Norge oppladningen til Filips ønske ved å besøke familien hjemme i Oppegård. Filip fikk små hint om hva som ventet; en playmobil dyrepasser figur med apekatt, og et leketelt med 200 plastballer, nesten som på IKEA. Filip hadde nemlig ønsket seg å enten dra i dyreparken eller å leke i ballrommet på IKEA. Hvilket ønske ville det bli, mon tro?

Grytidlig mandag morgen, den 12 juni ble Filip og familien hans hentet hjemme på Oppegård. Sammen med mamma Sarah, pappa Kjell og storebror Felix kunne de klatre inn i en Limousin som rullet inn på tunet. Deretter gikk turen til Gardermoen, hvor to personer fra Make-A-Wish Norge ventet på dem. Filip og broren fikk åpne presanger som var hadde tatt med; to leke-PCer som de kunne ha med seg på flyturen.

Det var en spent gjeng som satte seg på flyet til Kristiansand den morgenen. Filip og Felix visste nå at de skulle til Dyreparken men ikke så mye mer. Derfor var det også en ekstra hyggelig overraskelse da flykapteinen inviterte dem inn i cockpiten. Han forklarte dem ulike ting om flyet, viste dem rundt og lot dem til og med få sitte i den store flymotoren!

Da de landet på Kjevik flyplass utenfor Kristiansand, stod Politimester Gaute Ruenes og politihunden hans klare til å ønske dem velkommen. Politimesteren hadde med seg en flott veteran-politibil, som skulle være transportmiddel fra flyplassen. Filip hoppet inn i baksetet med fangen som fikk fri fra fengselet for å bli med på kjøreturen. Med ulende sirener ble de kjørt til Dyreparken.

I dyreparken fikk Filip se ville dyr fra Norge og Afrika. Størst inntrykk gjorde nok løvene og apekattene, men struts, elg og ulven var også ganske spennende, syntes han. Det beste med hele dagen var nok likevel å kjøre «Tømmerenna» med pappa, og spise sukkerspinn og is samtidig.

I Kardemommeby klatret Filip opp i tårnet til Tobias for der kunne han få en bedre oversikt over hvilket hus familien skulle sove i den natten.  Fra tårnet kunne han også se helt til Røvernes hus og løven som bor i buret der.  Det var veldig spennende å sove i Kardemommeby!

Det var et svært lykkelig og slitent søskenpar som sloknet på mamma og pappa sin seng den kvelden. Heldigvis hadde de dagen etterpå til å utforske mer av parken, karusellene og tømmerenna!

-        «To slitne gutter som har opplevd så masse disse to dagene. De klarer ikke å bestemme seg for hva som var det beste med turen, men tusen takk til Make-A-Wish for to fantastiske dager som vi alltid vil huske.» - Sarah, mor til Filip.

Vi takker alle sponsorer, samarbeidspartnere og frivillige som var med på å gi Filip en uforglemmelig ønskedag!