En uforglemmelig bursdagshelg for Markus (15)

En bursdagshelg i Oslo, det var ønsket fra Markus. Ikke så originalt, sier du kanskje? Men bursdagen til Markus ble noe helt spesielt. Eller hva sier du om møter med Markus & Martinus, BaiBai og Huginn, AdmiralP og OnklP– og super plass på VG-listekonserten på Rådhusplassen?

I juni 2017 fylte Markus 15 år. Han er en sosial og positiv gutt som går på skole fire dager i uken, men han har også en alvorlig muskelsykdom. Så Markus kan ikke spise, sitte, stå eller gå uten hjelpemidler, og han er avhengig av respirator som hjelper ham å puste.

For å gi Markus en bursdag som han vil huske, tok moren Mai-Lis kontakt med Make-A-Wish i håp om at vi kunne gi Markus en hyggelig opplevelse. Make-A-Wish var glade for å kunne markere 15 års dagen hans med et spesielt ønske.

Markus fikk ta turen fra Kristiansand til Oslo, og en hyggelig velkomst på Hotel Radisson Blu Plaza, der han skulle bo, var starten på et innholdsrikt program.

Markus er glad i dataspill, og på YouTube er BaiBai og Huginn blitt kjendiser med sin spilling og sine muntre kommentarer. Det var ikke nei i deres munn da Markus ønsket et møte, og selvfølgelig ble det spilling: Markus ville spille «dødshjulet» - der man skal skrive ned aktiviteter som må gjennomføres når hjulet stopper. Utfordringen fra Markus til BaiBai og Huginn var uvanlig: Å rense slimhinnene hans med et spesielt kateter via nesen. Dette er noe Markus må gjøre flere ganger hver dag. Etter flere forsøk med tårer og kiling i nesen måtte YouTube-gutta innrømme at det var en tøff utfordring.

Deretter gikk turen til NRK. Der vanket det omvisning. Margrethe Røed var en dem Markus traff, og hun fikk samme utfordring som BaiBai og Huginn. Margrethe fikset neserensen på første forsøk – og fikk fin attest fra Markus: «Du er en tøffing, Margrethe!»

På ettermiddagen gikk ferden til Rådhusplassen. Der var det prøve for VG-listekonserten dagen etter, og Markus fikk møte både Admiral P og OnklP.

Å høre på VG-listen var noe Markus lenge har ønsket seg, og dagen etter, på lørdag, var det klart for selve konserten. Markus var sliten, men ville selvsagt prøve. På Rådhusplassen måtte han vente utenfor backstage-inngangen; han skulle få treffe Marcus & Martinus før de skulle på scenen. Et stort øyeblikk for Markus, og de tre var «gamle kjente»: De møttes også på Markus’ 14-årsdag, og nå gratulerte de ham hjertelig med 15- årsdagen. I VG dagen etter sto det en bildereportasje om møtet mellom de tre.

Da konserten startet, hadde Marcus og følget hans fått super plass, og han koste seg gjennom hele konserten. «Dette ga meg mye energi.!,» sa Markus etter konserten.

Søndagen var selve bursdagen, og da ble han overrasket av Make-A-Wish-teamet med bursdagssang, ballonger og kake fra Baker Hansen – kaken hadde selvsagt et bilde av ham selv på.