En overraskelse fra Italia for Kasper (6)

Ansiktet til Kasper sprekker opp i et stort smil: Atillio!! 

 

Ja visst er det Attilio. Ankommet med fly fra Italia for å møte nettopp Kasper akkurat her, på togperrongen ved Hunderfossen. En stor overraskelse – for å si det mildt.

Og slik var jo også planlagt. For Kasper fortjener noen gode overraskelser og  opplevelser.

Kasper  er en glad gutt på seks år som har en livstruende sykdom, nervesykdommen MLD, og selv om Kasper i dag selv kjører rullestolen, trenger han hjelp til nesten alt.

Hans storebror Dennis hadde  samme sykdom og døde for tre år siden.

Kaspers far Kim tok kontakt med Make-A-Wish med tanken om å gi Kasper en helt spesiell opplevelse. To fra Make-A-Wish-teamet reiste til Tromsø der de møtte familien i Leos Lekeland, med ballonger og gaver. Men besøket hadde også et annet siktemål; å planlegge en skikkelig overraskelse.

Kasper er veldig begeistret for troll, og ofte har han vært på «jakt» etter troll sammen med faren, men de har aldri funnet noen.  For å  skru opp forventningene sendte Make-A-Wish teamet Disney filmen «Trolls» i posten til han i forkant av ønsket. Kasper liker alt som er eventyraktig.

Hva ville da være bedre enn å få en drømmedag i Hunderfossen?

Og her kommer Atillio inn i bildet. En italiensk pensjonist – og en viktig støtteperson for Kasper. Atillio ble en god venn da Kasper i 2012 var i Italia for behandling med genterapi. Behandlingen var langvarig, og Atillio hadde meldt seg frivillig hjelper på sykehuset San Rafael. Han ble raskt en viktig støttespiller for familien. Han kunne leke med Kasper dagen lang og hjalp til med det som trengtes. Familien ble også godt kjent med Attilios italienske familie.

12. juli satte Kim og Kasper seg på flyet fra Tromsø, og fra Italia nærmet Atillio seg. Kasper gledet seg også til togturen til Hunderfossen, da det ikke er mye tog å kjøre i Tromsø. Og det var altså på perrongen møtet skjedde. Gjensynsgleden var stor, Kasper kunne ikke vært gladere da han fikk møte sin beste venn igjen.

Dagen etter møtte Make-A-Wish Norge Kasper, Kim og Atillio på Hunderfossen Resort. Sammen gikk alle bort til Hunderfossen, klare for å finne troll og gi Kasper en ønskedag med mye moro. Smilet til Kasper ble større og større da han så det 14 meter høye trollet, det var ingen tvil om at dette var gøy. Kasper fikk komme inn i Ivo Caprinos Eventyrgrotte, der fikk Kasper se figurer fra Asbjørnsen og Moes eventyrverden og enda flere troll.

Turen gikk videre til Energisenteret. Kjekkest av alt var nok vannfallet, der Kasper fikk styre vannpistoler med støtte fra far Kim. Spennende var det også da det var tid for lunsj i en restaurant der taket blir holdt oppe av seks store troll.

Hunderfossen kan by på mange karuseller, og Kasper fikk prøve både Bilbanen, Froskekongen, Prinsessetårnet, Eventyrskipet og ikke minst Hunderfossen Rafting.

Dagen ble avsluttet med en tur i traktor på traktorbanen sammen med Atillio, der Kasper fikk sitte i forsetet og «styre». Etterpå fikk han sin egen miniversjon av traktoren.

Og best av alt: Kasper hadde også dagen etter til å finne enda flere troll, kjøre enda flere karuseller og utforske enda mer av Hunderfossen sammen med far Kim og sin beste venn Atillio.

«Kaspers ansikt når han så Attilio igjen sier alt» sa faren til Kasper.